Skip to content Skip to footer
Filtre Üretiminde Teknolojik Üstünlük
Filtre Üretiminde Teknolojik Üstünlük

İşleyen, çalışan, performansa dayalı tüm makineli ve motorlu sistemlerde en önemlisi yağ, yakıt, hava gibi çeşitli filtreler kullanılması gerekiyor. Filtreler süzme görevini yerine getirirken sistemlerin çalışma performansını artırıyor ve verimliliğe katkıda bulunuyor. Modern çağda hava, yağ ve yakıt filtresi sistemlerinde yenilikçi yöntemler kullanılıyor, partiküllerin ayrıştırma işlemi çok daha randımanlı şekilde gerçekleştirilebiliyor. Türkiye filtre üreticileri, motor odaklı çalışmalar yürüterek mikronik yapıya uyumlu ve kir tutma kapasitesi yüksek filtreler geliştiriyor.

Yakıt, hava ya da yağ filtresi çeşitlerinde motor ile filtre arasındaki bağın mükemmel olması gerekiyor. Filtreleme işlemindeki en ufak aksama tüm performansı olumsuz etkilediği için besleme girişinin ideal bir dengede olması şart. Bunun yanı sıra yakıt filtresi kullanımında istenilen tasarrufun gerçekleştirilebilmesi de yine filtrenin kalitesine bağlı olarak değişebiliyor.
Otomotiv filtre üreticileri, teknolojiyi etkili kullanarak motorla dengeli çalışabilecek sistemler geliştirmeye özen gösteriyor, tasarruf ve yüksek performans gücüne odaklanarak başarılı sonuçlar elde ediyor.

Filtre Çeşitleri ve Özellikleri

Her motorun çalışma prensibinde filtrasyon sistemleri yer alıyor. Bu sistemler partikül, toz gibi motorun çalışma kapasitesini olumsuz etkileyebilecek yabancı maddeleri ayrıştırma görevini üstleniyor. Bu doğrultuda en çok kullanılan filtre çeşitleri ve özellikleri şöyledir;

Hava filtresi: Otomotiv filtre üreticileri, araçların motorlarını korumak amacıyla geliştirdiği özel bir filtre türüdür. Motora ulaşan havanın temiz kalmasını sağlar, yabancı maddeleri ayrıştırır. Otomobilin performansını artıran ve motorun korunmasına yardımcı olan hava filtresi, düzenli bakımla tam kapasite çalışır.

Yağ filtresi: Motor, şanzıman, hidrolik gibi yağlardaki toz, kalıntı, kir ve yabancı maddeleri ayrıştırmak için geliştirilmiştir. Bu nedenle yağ aynı zamanda motor parçalarının sürtünmesini önleyerek performansı destekler.

Yakıt filtresi: Yakıta ulaşabilecek her türlü katı, toz ve partikülün süzme işlevini yerine getirir. Randımanlı çalışma prensibiyle motoru korur, yakıt tasarrufu sağlar ve araç performansını iyileştirir.

Kaliteli Filtre Kullanmanın Avantajları

Otomotiv ve endüstriyel filtre kullanmanın sağladığı avantajlar şöyledir;
– Araç performansını artırır, yakıt tasarrufu sağlar.
– Makinenin verimli çalışmasına katkıda bulunur.
– Araç servis rutininin azalmasına yardımcı olur.
– Motorun korunmasını sağlar, performansını iyileştirir.
– Temizlenebilir özellik sayesinde uzun ömürlü kullanım vadeder.
– Yabancı maddelerin motora, yakıta, hidrolik sistemine ulaşmasını önler.

Filtre Üretiminde Teknolojik Üstünlük

Filtre Üretiminde Teknolojik Üstünlük Başrolde Yer Alırken, Asaş Filtrasyon Sektördeki Konumunu Güçlendiriyor. Bu süreçte yenilikçi filtrasyon çözümleri, araçların ve motorlu sistemlerin verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için kritik önem taşıyor. Özellikle yağ, hava ve yakıt filtreleri alanında gerçekleştirilen teknolojik atılımlar, Asaş Filtrasyon ürünlerinin performansını ve dayanıklılığını önemli ölçüde artırmıştır. Şirket, sürekli Ar-Ge çalışmalarıyla mikronik yapıya uygun filtreler geliştirerek motor ve filtre arasındaki uyumu mükemmelleştirmeye odaklanmaktadır. Bu sayede Asaş Filtrasyon, filtrasyon sürecindeki en küçük aksaklıkların bile tüm sistem performansını olumsuz etkileyebildiği bu hassas alanda teknolojik üstünlüğünü ve sektördeki liderliğini pekiştiriyor.

ASAŞ Filtrasyon